divendres, 13 de desembre del 2013

Trobada per l'escola inclusiva


Us informem d'una trobada que convoca la FAPAC (Federació d'Associacions de mares i Pares d'Alumnes de Catalunya) per tractar el tema de alumnat amb discapacitat, a l'alumnat amb inadaptació al medi escolar i/o risc d'exclusió social. La trobada que és presencial o per videoconferència a la Seu de FaPaC (c/ Cartagena 245, àtic - Barcelona),tindrà lloc el dia 17 de desembre a les 18h. Si hi voleu assistir com a socis de l'AMPA, heu de confirmar la vostra assistència a: vicepresidencia@fapac.cat o telèfon 600.42.76.97 .
Us adjuntem la informació que ens ha arribat tal i com l'hem rebuda:
Benvolgut/da,
Ens posem en contacte amb vosaltres perquè creiem que la Generalitat de Catalunya ha creuat la línia vermella amb l’escola inclusiva, ja que no garanteix a l’alumnat amb discapacitat, a l'alumnat amb inadaptació al medi escolar i/o risc d'exclusió social, el dret a:
          Dret a rebre l'atenció necessària per al desenvolupament correcte de les seves aptituds.
          Dret a no ser discriminat a l'escola i a accedir-hi i romandre-hi en condicions d'igualtat amb la resta d’alumnat.
          Dret per tal que a l'escola l’assegurin el suport necessari perquè pugui assolir els mateixos objectius que la resta d'alumnat.
          Dret a no ser escolaritzat en un centre d'educació especial, si no és com a últim recurs.
En definitiva, volem un sistema eductiu en igualtat d’oportunitats per a tothom, un sistema inclusiu que implica aconseguir que els alumnes puguin aprendre igual malgrat les seves diferències, siguin quines siguin i, per tant, tota persona pugui assolir els objectius educatius bàsics.
Per tot això considerem important mantenir una trobada amb vosaltres amb l’objectiu de traçar una ruta conjunta, no tant allò que volem (això tots nosaltres des del territori ho tenim clar), sinó què hem de fer perquè allò que volem sigui una realitat.
Us proposem una primera trobada, presencial o per videoconferència a la Seu de FaPaC (c/ Cartagena 245, àtic - Barcelona), el dia 17 de desembre a les 18h.
Confirmeu si us plau la vostra assistència a:
vicepresidencia@fapac.cat o telèfon 600.42.76.97
Moltes gràcies.
 
Laura Colls
Vicepresidencia FAPAC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada