dilluns, 21 d’octubre del 2013

Vaga i concentració 24 d'Octubre 2013

Benvolgudes famílies,


Aquest dijous 24 d'octubre hi ha convocada una vaga d'ensenyament per mostrar el rebuig a la llei Wert i a les retallades en ensenyament (vegeu la carta que hi ha més avall i que explica els principals punts, i que heu rebut a les motxilles). El servei de menjador i acollida de matí tindran serveis mínims però queda suspesa l'acollida de tarda (us anirem actualitzant la informació si hi hagués algun canvi).

Des de tots els centres de Gelida, i concretament des de la Comunitat Educativa Compromesa, convoquem a totes les famílies de Gelida a la Plaça de la Vila el mateix dijous 24 d'octubre a les 18h, per mostrar el nostre desacord amb l'aplicació de la LOMCE i el nostre rebuig a les retallades en l'educació pública que perjudiquen l'educació que reben els nostres fills i filles (vegeu cartell).



Per a fer-ho visible hem pensat que cadascú porti un o més cartells amb missatges de l'escola que volem i la que no volem  i els penjarem per la plaça de la Vila. També hi haurà alguns membres de la Comunitat Educativa compromesa fent cartells al Parc de les Escoles Velles el dimarts 22 d'octubre a partir de les 17h. Cadascú porta el seu material per fer els cartells com vulgui.

Si teniu la  samarreta groga d'"Ensenyament Públic i de Qualitat", dueu-la el dia de la concentració (dijous 24 d'Octubre, 18h Plaça de la Vila), i sino qualsevol samarreta groga serveix per mostrar que no volem que es malmeti la qualitat de l'ensenyament dels nostres fills i filles.

Atentament,

Comissió de Comunicació 
AMPA Escola Montcau

TEXT INFORMATIU DE LA VAGA A L'ESCOLA MONTCAU:


Benvolgudes famílies,

el proper dijous 24 d'octubre de 2013, els principals sindicats educatius han convocat una jornada de vaga general educativa a tot l'Estat. La convocatòria d'aquesta vaga s'emmarca en el procés de lluita contra l'aprovació d'una nova llei educativa per part del Govern Espanyol, la LOMCE (Llei Wert) , i contra les polítiques de retallades dels pressupostos educatius dels governs català i espanyol, que  empitjoraran l'atenció educativa que reben els nostres joves i infants, el futur de la nostra societat. La FAPAC (Associació de pares i mares de Catalunya)  dóna ple suport a aquesta vaga.

La LOMCE afectarà als vostres fills i filles perquè:

      Vol dividir l'alumnat a una edat molt precoç perquè parteix de la idea que les persones no podem millorar mitjançant l'educació i de què no tothom pot tenir els mateixos "talents".
      Vol suprimir l’Educació per a la Ciutadania, la matèria que tracta dels drets i els deures de les persones i la convivència democràtica. En canvi promou la religió catòlica i l’ensenyament que separa nois i noies.
      Vol limitar l’ensenyament d’alguns sabers: les arts i la tecnologia són les matèries que perden més pes i la llengua catalana deixa de ser troncal.
      Vol uniformitzar els coneixements mitjançant exàmens idèntics i simultanis que podran filtrar el nombre d'alumnes que van a batxillerat i a la universitat.
      Permetrà que els centres seleccionin alumnes en funció de la nota o d'altres motius, i no que les famílies seleccionin els centres.
      Les famílies, l'alumnat i els municipis deixaran de tenir pes en les decisions del centre, ja que els consells escolars deixen de ser òrgans de govern.
      Posa en perill la gratuïtat de l’educació mitjançant la imposició de taxes i la privatització.
      Es podrà separar l'alumnat en funció de la seva llengua. S’ esquerda el model d’immersió lingüística que des de fa més de 30 anys s’aplica amb èxit a Catalunya.

Per tots aquests motius demanem la vostra implicació en aquesta lluita, que també és la vostra. Les persones que treballem en aquest centre , així com pares i mares d’AMPA  i Consell escolar ,  us demanem la vostra col·laboració evitant portar l'alumnat al centre, en la mesura que us sigui possible,  i participant en les manifestacions que es convoquin.


Uns serveis mínims garantiran la seguretat i l'atenció de l'alumnat que sigui present al centre, malgrat que no es podrà garantir l'atenció lectiva normal.


CLAUSTRE DE MESTRES , AMPA I PARES I MARES DEL CONSELL ESCOLAR



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada